• Vanaf € 1500,- gratis verzenden
  • Al ruim 20 jaar een begrip
  • Snelle levering
  • Bezorging door heel Nederland
Aanmelden

Verholen goot

2 producten

2 producten

Het verholen gootsysteem is een compleet systeem voor het afvoeren van regenwater bij plaatsing van een dakkapel. Door de verborgen (verholen) ligging onder de dakpan ontstaat een aanmerkelijk fraaiere afwerking dan bij het plaatsen van loodslabben. Verholen is het voltooid deelwoord van verhullen(verbergen). Een verholen goot is dan ook een goot die nauwelijks tot niet zichtbaar is tussen de dakkapel, het dakbeschot en de dakpannen. Deze dakgoot zit meestal voor een gedeelte ook onder de dakpannen. Kort gezegd is, bij een pannendak, en verholen goot een goot die onder de dakpannen loopt.

Waarvoor gebruik je een verholen goot?

Een verholen goot is te gebruiken voor verschillende toepassingen. Zo is een verholen goot aan te leggen naast een dakkapel, de schoorsteen of een plat dak.

Dakkapel

Een verholen goot wordt hoofdzakelijk toegepast bij dakkapellen. Hemelwater wordt vaak afgevoerd door middel van een regenpijp. Vaak wordt dit niet ervaren als de mooiste manier van afvoering van het hemelwater. De verholen goot biedt hierin een ideale oplossing. De verholen goot is vrijwel onzichtbaar waardoor dit de ideale afwerking is van uw dakkapel. Bij de producten van Bouwdiscount ziet u ook voorbeelden van toepassingen bij de dakkapel.

Schoorsteen

Vaak wordt er bij de schoorsteen niet nagedacht over het afvoeren van water. Ook voor de toepassing van de schoorsteen is een verholen mooie manier van afwerken. De goot loopt vanaf de schoorsteen onder de dakpannen door en zorgt op deze manier voor een goede afvoer van het hemelwater. Daarnaast is de goot nagenoeg onzichtbaar wat zorgt voor een luxe afwerking.

Plat dak

Ook bij platte daken is het mogelijk om een verholen goot toe te passen. Het enige nadeel is dat een verholen goot vaak onder de dakpannen doorloopt en er bij platte daken in bijna alle gevallen geen dakpannen aanwezig zijn. Toch is het ook dan mogelijk om een verholen goot aan te brengen. Het is ook mogelijk om deze achter de gevel langs te laten lopen. Echter is dit wel een gespecialiseerd werk om deze te monteren.

Van welke materialen kan een verholen goot gemaakt zijn?

Een verholen goot is in verschillende materialen beschikbaar. De meest voorkomende materialen zijn zink, kunststof, aluminium en EPDM. Bouwdiscount levert alleen verholen goten van kunststof.

Zink

Zink is het meest populaire materiaal voor een dakgoot. Dit komt omdat het een zeer goede prijs/ kwaliteit verhouding heeft. Het voordeel van dit materiaal is dat reparatie vaan snel en eenvoudig plaats kan vinden. Ook is zink licht van gewicht en heeft het een lange levensduur. Het nadeel van een zinken goot is dat de kleursamenstelling erg beperkt is en geen moderne uitstraling met zich mee brengt. De kleur beperkt zich tot grijstinten, hoewel de kleur na een bepaalde periode donkerder zal worden.

Kunststof

Kunststof dakgoten bieden veel voordelen. Zo is deze erg duurzaam en zeer onderhoudsarm. Ook is kunststof een sterk materiaal waardoor het ook geschikt is voor uw dakgoot. Ook bieden onze kunststof dakgoten groot gemak bij de montage. Deze sluiten bij het monteren naadloos op elkaar aan waardoor u dit eenvoudig zelf kunt doen. Ook heeft een kunststof verholen dakgoot een luxe en moderne afwerking. Kunststof wordt steeds meer gebruikt in de renovatie- en nieuwbouwsector.

Aluminium

Aluminium staat bekend om zijn lichte gewicht en lange levensduur. Ook is een aluminium goot corrosiebestendig. Na jaren ziet een aluminium dakgoot er nog als nieuw uit. Echter is het nadeel van een aluminium dakgoot dat de prijs vele malen hoger licht dan die van kunststof. Daarnaast is het ook van groot belang dat de afwerking zorgvuldig en juist is om lekkages te voorkomen.

EPDM

EPDM wordt vaak niet als goot zelf gebruikt, maar is wel toepasbaar als gootbekleding. Zelfklevend EPDM is de ideale oplossing om uw dakgoot te bekleden.

Wat kost een verholen goot?

De verholen dakgoot van Bouwdiscount is al beschikbaar vanaf €47,59 per 6 meter. Deze heeft een breedte van 120mm en is gemaakt van kunststof. Deze zorgt voor onzichtbare afwatering van het regenwater bij onder andere dakkapellen. Ook is deze milieubewust aangezien deze volledig recyclebaar is. Ook is deze snel en eenvoudig te monteren.

Verholen goot bestellen

Bestel eenvoudig de gewenste verholen goot bij Bouwdiscount. U kunt online uw gewenste product bestellen. U kunt uw bestelling eenvoudig en snel plaatsen. Daarnaast kunt u veilig betalen via bijvoorbeeld iDeal of PayPal. Ook voor andere glasproducten en materialen bent u bij ons aan het juiste adres.

Advies over verholen goot

Bouwdiscount beschikt over de juiste kennis en jaren aan ervaring. Mocht u vragen hebben over een van onze producten of bent u opzoek naar advies op maat, neem dan contact op met onze verkoopafdeling. 

Maak onderstaand uw keuze uit een van de producten.