• Vanaf € 1500,- gratis verzenden
  • Al ruim 20 jaar een begrip
  • Snelle levering
  • Bezorging door heel Nederland
Aanmelden

BTW regeling bouw 2013

Vanaf 1 maart 2013 geldt er een tijdelijke btw verlaging in de bouw (tot 1 maart 2014). om de woningmarkt en de bouwsector een impuls te geven. Deze regeling mag worden toegepast op arbied (geen materialen) bij woningen ouder dan 2 jaar op onderhouds en renovatiewerkzaamheden. Wat de voorwaarden van de 6% btw regeling zijn en bij welke werkzaamheden de verlaagde btw toegepast mag worden lees je hier! profiteer nu en pak die extra korting

Voorwaarden en aandachtspunten 6% btw regeling:

Er zijn uiteraard enkele voorwaarden en aandachtspunten waar je, als uitvoerder van de onderhouds- en renovatiewerkzaamheden, rekening mee moet houden. De tijdelijke verlaging van 21% naar 6% btw is van toepassing op de arbeid en NIET op de materialen. Op de factuur moeten arbeid en materialen gesplitst worden. Dus arbeid tegen 6% btw en materialen tegen 21% btw. Het moment van afronding van de werkzaamheden bepaalt het btw tarief.

Voor de werkzaamheden die afgerond zijn tussen 1 maart 2013 en 1 maart 2014 geldt 6% btw. De woning waar de renovatie- en/of onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd moet minimaal 2 jaar oud zijn. De opdrachtgever hoeft niet perse een schriftelijke verklaring af te geven. De belastingdienst kan dit namelijk zelf controleren. Aangezien het risico echter bij de dienstverlener ligt, mis het slim om bij twijfel de opdrachtgever wel een verklaring te laten tekenen. De verdeling arbeid en materialen dient realistisch te zijn (dus overeenkomstig met de inkoop van de materialen). Als uzelf als dienstverlener de btw verleggingsregel moet toepassen, dan is het wel van belang de kosten voor de arbeid en de materialen apart op de factuur te vermelden. De hoofdaannemer moet dit namelijk wel doorfactureren.

Welke werkzaamheden vallen onder de 6% btw regeling?

Onder de tijdelijke verlaging van de btw valt het vernieuwen, vergroten, vervangen of herstellen en onderhouden van (delen van) de woning. Specifiek gaat het om onder andere de volgende werkzaamheden: De arbeid van het vervangen van een keuken, badkamer en toilet. Als de installatie bouwkundig deel uitmaakt van de woning, valt een sauna of airconditioning systeem ook onder de regeling. Diensten verricht door architecten, maar alleen als de architect de werkzaamheden ook begeleidt. Een invalidentrap in een woning. De riolering binnen het perceel van een woning. Garages, schuren, carports, schoorstenen, tuinhuisjes e.d. Het aanleggen en onderhouden van de tuin behorend bij de woning. Dakterras of veranda. Boilers, CV-installaties, geisers, zonnepanelen, zonneboilers en gaskachels. De regeling geldt bij renovatie van een bejaardentehuis, aanleunwoning of appartementencomplex alleen als die ruimten ter beschikking staan aan de bewoners. Het uitbouwen van een woning. Het aanbrengen of vernieuwen van (dubbel) glas. Op maat gemaakte goederen die deel uit zullen maken van de woning, zoals deuren, kozijnen, dakkapellen en inbouwkasten. Vloeren die in bouwkundig opzicht deel uit maken van de woning.