• Vanaf € 1500,- gratis verzenden
  • Al ruim 20 jaar een begrip
  • Snelle levering
  • Bezorging door heel Nederland
Aanmelden

Glaslatten

Glaslatten

Glaslatten zorgen ervoor dat het glas wat wordt geplaatst vastgezet wordt. Tussen de glaslatten en het glas wordt altijd glasband geplaatst om het klapperen van het glas tegen te gaan. Glaslatten worden gebruikt bij zowel de enkel glas als dubbel glas en worden gebruikt voor beglazing voor vaste en beweegbare schuiframen. De glaslatten van Bouwdiscount zijn goed te gebruiken om verstek te zagen. Verstek zagen is het schuin zagen van de glaslatten, zodat deze op de hoeken goed op elkaar aansluiten en een perfecte hoek van 90% maken. Hierdoor passen de glaslatten naadloos op elkaar aan en past het glas perfect in uw kozijn. Glaslatten zijn er in veel verschillende soorten en diverse afmetingen. Onze glaslatten worden gemaakt van hardhout, wat bekend staat om zijn lange levensduur en sterkte.

Verschillende soorten glaslatten

Bij Bouwdiscount bieden wij verschillende toebehoren van glas aan. Zo hebben wij glaslatten, opdeklatten, neuslatten, beglazingsprofielen, glasroeden en ventilatielatten. Ons assortiment kan toegepast worden in ramen, deuren en kozijnen. Dit geldt ook voor kozijnen met een buitensponning. Al ons toebehoren van glas is afwaterend. Dit betekend dat er geen water in uw kozijn kan komen te zitten, waardoor het kozijn niet kan gaan rotten van waterschade.

Let op: bij het bevestigen van glaslatten met schroeven, is het noodzakelijk voor te boren om scheurvorming te voorkomen.

Ons uitgebreide assortiment aan glaslatten

Bouwdiscount beschikt over verschillende soorten glaslatten. Onze glaslatten verschillen in dikte. Zo zijn er glaslatten van 9,12,15 en 17, 19 en 25 mm. De glaslatten zijn beschikbaar met of zonder sponning. Neuslatten worden aangeboden met een dikte van 16 en 18 mm. Voor binnenbeglazing bieden wij beglazingsprofielen aan, deze zijn standaard voorzien van beluctingsgleuven en bevatten bezonken schroefgaten. Voor de liefhebbers van meer decoratief glas, bieden we ook glasroeden aan. Deze vormen de scheiding tussen de glasplaten in, en zorgt voor een klassieke uitstraling. Door ons brede aanbod in glaslatten zit er altijd de juiste glaslat voor u tussen. Alle glaslatten hebben een meterprijs en kunnen besteld worden per halve meter. Opdeklatten en glaslatten worden ook aangeboden in bundels. Dan worden er 10 lengtes van 3500 mm besteld.

De afmetingen van onze opdeklatten

Wij bieden glaslatten aan in verschillende afmetingen. Glaslatten zijn beschikbaar in 9, 12, 15, 19 en 25 mm. en zijn beschikbaar met sponning.

Opdeklat 9 mm

De Opdeklatten van 9 mm die wij aanbieden hebben afmetingen van 9 x 33 mm (met sponning) of 9 x 36 mm.

Opdeklat 12 mm

Opdeklatten van 12 mm hebben afmetingen van 12 x 33 mm (met 5 x 16 mm), 12 x 36 mm (met sponning 5 x 16), deze glaslatten zijn ook schuin te verkrijgen.De opdeklatten zijn per halve meter te bestellen.

Opdeklat 15 mm

De opdeklat van 15 mm heeft de afmetingen 15 x 33 mm met een sponning van 7 x 16 mm. De opdeklatten zijn per halve meter te bestellen.

Opdeklat 19 mm

De opdeklat van 19 mm heeft de afmetingen 19 x 34 mm met een sponning van 5 x 17 mm.De opdeklatten zijn per halve meter te bestellen. 19 mm

Opdeklat 15 mm

De opdeklat van 25 mm heeft de afmetingen 25 x 37 mm met een sponning van 13 x 21 mm. De opdeklatten zijn per halve meter te bestellen.

Opdeklatten zijn ook te bestellen per bundel. Dan krijgt u 10 lengtes van 3500 mm.

De afmetingen van glaslatten

Bouwdiscount biedt glaslatten aan van verschillende afmetingen. De glaslatten zijn te bestellen in 12 mm, 17 mm. Glaslatten zijn per halve meter te bestellen.

Glaslat 17 mm.

De kleinste glaslat van 17 mm is een glaslat van 17 x 15 mm (met sponning)

Dan is er de neuslat 17 x 17 mm (deze is ook haaks te bestellen)

Vervolgens is er een neuslat 17 x 19 mm (ook beschikbaar met sponning van 4 x 4 mm)

Ook hebben we nog een neuslat van 17 x 27 mm

Ten slotte hebben de een 17 mm neuslat met de afmetingen17 x 33 mm.

17 mm glaslatten zijn ook beschikbaar in bundels. De bundel bevat 10 lengtes van 3500 mm

De afmetingen van onze neuslatten

Bouwdiscountbiedt verschillende neuslatten aan met verschillende afmetingen. De neuslatten zijn te bestellen in 16 mm, 18 mm. Neuslatten worden aangeboden per halve meter, maar zijn niet beschikbaar in bundels.

Neuslatten 16 mm

De neuslat van 16 mm heeft de afmeting 16 x 20 mm met een sponning van 5 x 20 mm.

Neuslatten 18 mm

De neuslatten van 18 mm hebben verschillende afmetingen.

De kleinste neuslat van 18 mm is beschikbaar in 18 x 30 mm met een sponning van 5 x 30 mm.

Ook hebben we een neuslat van 18 x 40 mm met een sponning van 5 x 40 mm.

Dan hebben we een sponning van 18 x 50 mm met een sponning van 5 x 50 mm.

Ten slotte hebben we een neuslat van 18 x 60 mm met een sponning van 5 x 60 mm.

Afmetingen glasroeden

Bouwdiscount biedt 2 verschillende glasroeden aan. De glasroeden zijn beschikbaar in 15 mm en 17 mm. Glasroeden worden aangeboden per halve meter, maar zijn niet beschikbaar in bundels.

Glasroede 15 mm

De glasroede van 15 mm is beschikbaar met de afmetingen 15 x 26 mm

Glasroede 17 mm

De glasroede van 17 mm is beschikbaar met de afmetingen 17 x 15 mm

Standaard 2x Wit gegrond

Alle glaslatten van Bouwdiscount worden standaard 2x wit gegrond. Dit geldt voor zowel de glaslatten, neuslatten en opdeklatten. Als u de glaslatten een andere kleur wil verven, dan kunt u de glaslat eenvoudig over lakken of verven in de gewenste kleur, aangezien de glaslatten al voorzien zijn van witte grondverf. Als u de glaslat gebruikt voor buitengebruik kunt u ervoor kiezen om de glaslat nog extra over te verven met watergedragen verf.

Advies glaslatten

Mocht u vragen hebben over glaslatten of andere vragen dan kunt u altijd contact opnemen met onze verkoopafdeling.

Advies glaslatten

Mocht u vragen hebben over glaslatten of andere vragen dan kunt u altijd contact opnemen met onze verkoopafdeling.