• Vanaf € 1500,- gratis verzenden
  • Al ruim 20 jaar een begrip
  • Snelle levering
  • Bezorging door heel Nederland
Aanmelden

Zoeken op toepassing

De toepassingsmogelijkheden van kunststof zijn eindeloos, net zoals het aantal aanbieders op de markt. Op Bouwdiscount.nl concentreren wij ons op de bouwgerelateerde toepassingsgebieden zoals gevelbekleding, dakranden/boeidelen, terrasplanken/vlonderdelen en sandwichpanelen.

Onderstaand staan de diverse toepassingsgebieden nader omschreven. Binnen elk toepassingsgebied zijn meerdere leveranciers, elk met hun eigen sterke punten en uiterlijk. Aan u de keuze welk type product binnen uw budget valt en u esthetisch het meest aanspreekt. 

Kunststof rabatdelen met renolitfolie

Kunststof rabatdelen met houtstructuur

Kunststof potdekselpanelen

Kunststof plaatmateriaal

Kunststof dakrandpanelen / Boeidelen

Sandwichpanelen

Terrasplanken / Vlonderplanken

Diverse kunststof profielen

 


 

Kunststof rabatdelen met renolitfolie

Een rabat is een plank die aan de ene kant een groef heeft en aan de andere kant een geschulpte rand. Hierdoor kunnen de delen goed in elkaar geschoven worden. De uitvoering van het kunststof paneel is in de traditionele rabat vorm, zodat u bij het bekleden van een gevel het karakteristieke uiterlijk behoud. De kunststof rabatdelen worden uit hoogwaardige kunststoffen geproduceerd en met Renolitfolie bekleed. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid voor een folie in unikleuren en houtnerfstructuren.

< terugBekijk het assortiment

Kunststof rabatdelen met houtstructuur

De kunststof rabatdelen met houtstructuur zijn kleurecht, duurzaam en onderhoudsarm. Het gevelbekledingsysteem met een houtnerfstructuur is bijzonder fraai door z’n natuurgetrouwe structuur in grove en fijne nerf. Deze kunststof rabatdelen zijn onderhoudsvrij, zeer kleurvast, licht in gewicht en hebben minder werking in vergelijking met houten rabatdelen.

< terugBekijk het assortiment

Kunststof potdekselpanelen

Een kunststof potdekselpaneel is een zeer populair model gevelbekleding. Potdekselen is het horizontaal aanbrengen van planken, waarbij de onderliggende plank iets onder de bovenliggende plank steekt. Door deze overlap wordt vuil en regenwater snel en gemakkelijk afgevoerd. Dankzij de fraaie overlap van deze kunststof potdekselbekleding is het uitermate geschikt voor moderne en klassieke toepassingen. Potdeksel gevelbekleding is in vele kleuren verkrijgbaar, inclusief bijbehorende hulpstukken. Potdeksel kan niet als verticale gevelbekleding worden gebruikt.

< terugBekijk het assortiment

Kunststof plaatmateriaal

Door onze uitstekende kwaliteit kunststof plaatmateriaal komt uw ontwerp/inspiratie helemaal tot leven. De mogenlijkheden van kunststof plaatmateriaal is dan ook onbeperkt. Onze kunststof plaatmateriaal is voorzien van een glad en strak oppervlak. Het heeft uitstekende chemisch bestendige eigenschappen waardoor de platen bestand zijn tegen alle mogelijke weersinvloeden. Tevens zijn de platen zowel goed te verlijmen als te lassen. 

< terugBekijk het assortiment

Kunststof dakrandpanelen / Boeidelen

Daken en goten zijn zeer gevoelig voor weer en wind. Daarom moeten deze onderdelen van een woning regelmatig gereinigd en gerepareerd worden. Een tijdrovende en niet altijd even veilige klus. Met de keuze voor dakrandpanelen behoren deze problemen tot het verleden. Onze dakrandpanelen zijn mooi en onverwoestbaar. Uw woning krijgt een blijvend mooie afwerking. Geen afbladderende verflagen, kleur- of glansverlies, maar stijlvolle dakranden die er altijd verzorgd uitzien.

< terugBekijk het assortiment

Kunststof sandwichpanelen

Kunststof sandwichpanelen bestaan uit een buitenplaat en een binnenplaat met daartussen isolatie. Een gróót voordeel van sandwichpanelen is dat er veel effectiever gebruik gemaakt wordt van de isolatie. De kunststof sandwichpanelen is een veel gebruikt bouwmateriaal voor bedrijfsgebouwen, stallen, loodsen en zelfs woonhuizen.

< terugBekijk het assortiment

Kunststof terrasplanken

Creëer een stijlvol terras met duurzame en milieuvriendelijk kunststof terrasplanken, het alternatief voor een hardhout of natuursteen terras. Kunststof terrasplanken combineren de warme uitstraling van hout en de duurzaamheid van kunststof. Dankzij hun natuurlijke aanzicht vormen de planken een perfecte harmonie met uw buitenomgeving. 

< terugBekijk het assortiment

Diverse kunststof profielen

Al onze kunststof profielen bezitten gelijkwaardige materiaaleigenschappen. Hierdoor wordt een optimale verwerking van onze profielen gegarandeerd. Wij leveren onderhoudsarme kunststof profielen voor de bouw. De belangrijkste productgroepen zijn gevel- en dakrandbekleding, kozijnafwerking, vensterbanken, wandbekleding, vlonderplanken en bouwprofielen. 

< terugBekijk het assortiment