• Vanaf € 1500,- gratis verzenden
  • Al ruim 20 jaar een begrip
  • Snelle levering
  • Bezorging door heel Nederland
Aanmelden

Kunststof boeidelen

Strak afgewerkte boeidelen zijn belangrijk voor de waarde en de uitstraling van uw woning. Daarom beschikken wij bij Bouwdiscount over een uitgebreid assortiment tegen scherpe prijzen om uw gevel de uitstraling te geven die het verdient.

Wat zijn kunststof boeidelen?

Een boeideel is een vorm van dakrandafwerking. Deze afwerking kan zijn bij een dakgoot, de onderzijde van een plat dak of rond het dak van een dakkapel. Bij kunststof boeidelen is het materiaal uniek. Kunststof biedt velen voordelen ten opzichte van andere materialen.

Waarom kunststof boeidelen kopen?

Dakgoten zijn vaak gevoelig voor weer en wind. Daarom moeten deze onderdelen van een woning of schuur regelmatig gereinigd en gerepareerd worden. Dit is vaak een tijdrovende en niet al te veilige klus. Met de keuze voor kunststof dakrandpanelen behoren deze problemen tot het verleden. De kunststof boeidelen van Bouwdiscount zijn mooi en van goede kwaliteit (onverwoestbaar). U kiest bij onze boeidelen voor een blijvende, mooie afwerking.

Daarnaast biedt kunststof een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld houten boeidelen. Hout ziet er zeker mooi uit, maar vraagt om erg veel onderhoud. Bij kunststof is het onderhoud verleden tijd. Het kost minder tijd en energie om dit goed te onderhouden. Ook gaan kunststof boeidelen langer mee dan houten. Hierdoor kan er wel eens een prijsverschil ontstaan tussen hout en kunststof, maar dit komt ook omdat kunststof langer mee gaat dan hout en dus ook onderhoudsarmer is.

Wat is de prijs van kunststof boeidelen?

De prijs van kunststof boeidelen lopen bij Bouwdiscount erg uiteen. Dit wordt veroorzaakt door de verschillende merken, de afmetingen en de kwaliteit. Al onze prijzen zijn gefocust op producten met een lengte van 6 meter. Ons goedkoopste dakrandpaneel is het Swish dakrandpaneel 150 mm. Deze begint met een vanaf prijs van €63,80. Vervolgens lopen de prijzen op tot ons duurste exemplaar het Keralit dakrandpaneel 350 mm met een prijs van €205,88. Zo zie je dat de prijzen sterk uiteenlopen bij de verschillende merken, maar wat vaak nog belangrijker is, is het formaat.

Hebben onze kunststof boeidelen een houtnerf?

Bij Bouwdiscount beschikken we over een breed assortiment kunststof boeidelen. Zo bestaat ons assortiment uit boeidelen met en zonder houtnerf, zodat de klant ten alle tijden de gewenste dakrandafwerking bij ons kan vinden. Zo beschikken wij over boeidelen met een heel strak en modern design, maar hebben wij ook verschillende kunststof dakrandafwerkingen met een houtnerf.

Hoe moet je kunststof boeidelen monteren?

Onze kunststof boeidelen zijn tot drie keer sneller te monteren. Eerst monteer je de montageprofielen hard op hard. Vervolgens zaag je de dakranden op maat en deze klik je deze (zachtjes) in de montageprofielen, zodat deze nog horizontaal te positioneren is. Vervolgens bevestig je de hoekstukken en de tussenstukken. Tot slot druk je de dakrand goed vast. Dit wordt gedaan volgens het vernieuwde slimme montagesysteem. Om deze reden zie je deze manier van monteren steeds vaker voorkomen bij zowel nieuwbouw als renovatie.

Hoe kun je het best kunststof boeidelen schoonmaken?

Het grote voordeel van kunststof dakranden is dat het eenvoudig is in onderhoud. Het materiaal is onderhoudsarm, maar het is toch van belang dat het goed onderhouden wordt. Dit moet voor het behoudt van de kwaliteit, maar zorgt ook voor een mooiere uitstraling van de gevel. Het is mogelijk om de gevelbekleding te laten reinigen door een reinigingsbedrijf, maar je kunt dit ook prima zelf doen.

De kunststof boeidelen zijn goed schoon te maken met een doekje en een sopje van bijvoorbeeld allesreiniger of groene zeep. We raden agressieve of chemische schoonmaakmiddelen af, omdat deze verkleuring van het boeideel tot gevolg kunnen hebben.

Het kan voorkomen dat er groene aanslag op de kunststof dakrand komt. Verwijder dit niet met schuurmiddelen. Dit kan zorgen voor krassen op het materiaal. Dit is ook goed met een sopje en een zachte doek te verwijderen. Hierbij is het handig als u het sopje of de allesreiniger even laat inwerken.

De kunststof boeidelen zijn ook goed te reinigen met een hogedrukspuit. Hierbij is het wel van belang dat er gelet wordt op de afstand tussen de gevel en het mondstuk van de hogedrukspuit.

Kunststof boeidelen plaatsen of laten plaatsen

Door het vernieuwde montagesysteem van de kunststof boeidelen van Bouwdiscount is het zeer eenvoudig om de dakrandafwerking zelf te plaatsen. Onder het kopje “Hoe moet je kunststof boeidelen monteren?” vindt u een uitleg hoe het monteren van onze dakranden in zijn werk gaat. Daarnaast staan er op het internet veel video’s met uitleg over het monteren van boeidelen.

Het is echter ook mogelijk dat u de boeidelen laat plaatsen door een bedrijf. Wij van Bouwdiscount verlenen deze dienst helaas niet, maar het is altijd mogelijk om een bedrijf in te huren die de boeidelen voor u kan plaatsen.

Advies of vragen over kunststof boeidelen?

Bouwdiscount beschikt over de juiste kennis en jaren aan ervaring. Mocht u vragen hebben over een van onze producten of bent u opzoek naar advies op maat, neem dan contact op met onze verkoopafdeling.