• Vanaf € 1500,- gratis verzenden
  • Al ruim 20 jaar een begrip
  • Snelle levering
  • Bezorging door heel Nederland
Aanmelden

Kunststof plaatmateriaal

9 producten

9 producten

Milyt HPL plaatmateriaal staat voor High Presure Laminate. Dit bouwmateriaal wordt geproduceerd door een combinatie van thermosetting, hars en craftpapier onder hoge druk en tempratuur samen te brengen. Deze kunststof platen worden onder hoge druk samengeperst, om zo een optimaal resultaat te behalen. Het bewezen uitstekend laminaat voor buiten dat voldoet aan de hoge standaard. Het huidige kleurenassortiment bestaat uit 14 verschillende kleuren.

Milyt plaatmateriaal kent diverse toepassingen; het bekleden van een dakkapel, het gevellaminaat van een woning en binnen toepassingen in woning- utiliteits- of recreatiebouw.

Toepassen HPL plaat

Milyt HPL plaatmateriaal wordt als duurzame en milieuvriendelijke gevelbekleding toegepast in de recreatiebouw, woningbouw, houtskeletbouw, tuinhuisjes, woonarken en dakkapellen. Als gevel, dakrand overstek, dakrand, boeiboord, gootafwerking en borstwering. Naast buiten bekleding is HPL plaatmateriaal uitermate geschikt voor het bekleden van binnen ruimtes. Denk hier bijvoorbeeld aan het oppervlak waar schilderijen wordt opgehangen, de balie van een bedrijf, binnenwanden en ga maar even door. De toepassingsmogelijkheden zijn erg breed en dankzij de eigenschappen gemakkelijk te verwerken tot het eindresultaat.

Volkern platen

Volkern wordt vaak gebruikt in de volksmond voor HPL plaatmateriaal. HPL platen zijn opgebouwd uit houtvezels en hars die onder hoge temperatuur en druk zijn samengeperst. Het materiaal is er hard en zwaar van gewicht en daardoor minder goed bewerkbaar. Het materiaal is weerbestendig omdat het oppervlak van de  platen een moleculair dichte toplaag hebben. Volkern® is voornamelijk ontwikkeld voor buiten toepassingen.

Ruim aanbod aan kleuren

Milyt HPL platen zijn leverbaar in de kleuren lichtgrijs, ivory, sand, grijswit, crème wit, wijnrood, monumentengroen, quartz grijs, donkergrijs, bruin, zwart, antraciet, blauw en groen. Met alle veertien beschikbare kleuren heeft u een groot ontwerpsvrijheid.

Kenmerken van Milyt HPL platen

Milyt HPL platen hebben een 2-zijdig decor, dit wil zeggen dat de platen aan beide kanten te gebruiken is. Ook zijn de Milyt HPL platen voorzien van brandklasse B-s1-d0 en van een CE markering. Daarnaast zijn de Milyt HPL platen gemakkelijk te verwerken met schroeven in dezelfde kleur als de panelen en hebben de platen een hoge vormstabiliteit en behouden dus hun vorm. De platen zijn onderhoudsarm en hebben daardoor geen tot weinig onderhoud nodig, alleen een sopje om de platen schoon te maken als de platen vies zijn. De platen zijn voorzien van een UV-bestendige toplaag en de platen zijn weerbestendig.

Plaatmateriaal bestellen

Bestel eenvoudig het gewenste plaatmateriaal bij Bouwdiscount. U kunt online uw gewenste product bestellen. U kunt uw bestelling eenvoudig en snel plaatsen. Daarnaast kunt u veilig betalen via bijvoorbeeld iDeal of PayPal. Ook voor andere glasproducten en materialen bent u bij ons aan het juiste adres.

Advies over plaatmateriaal

Bouwdiscount beschikt over de juiste kennis en jaren aan ervaring. Mocht u vragen hebben over een van onze producten of bent u opzoek naar advies op maat, neem dan contact op met onze verkoopafdeling. 

Maak onderstaand uw keuze uit een van de producten.