• Vanaf € 1500,- gratis verzenden
 • Al ruim 20 jaar een begrip
 • Snelle levering
 • Bezorging door heel Nederland
Aanmelden

Glazen douchedeur

Maak jouw doucheruimte af met een gehard glazen douchedeur. Wil je meer licht in de douche, valt een muurtje niet bij je in de smaak of wil je geen douchegordijn? Dan is wellicht een chique, stijlvolle gehard glazen douchedeur van Glasdiscount.nl iets voor jou! Je hebt al een gehard glazen douchedeur vanaf ca. €195,- compleet met luxe beslag! Onze douchedeuren worden kaderloos geleverd en kunnen worden toegepast in diverse nissen en/of douche opstellingen. Zo is er voor elke situatie een passende oplossing. Middels onze configurator is het erg eenvoudig om zelf jouw glazen douchedeur samen te stellen.

Samenstellen
SKU
26


Voordelen douchedeur van glas

Onze gehard glazen douchedeuren bieden enorm veel voordelen. Op onze website kunt u gemakkelijk uw gewenste douchedeur en doucheopstelling van glas op maat bestellen tegen een voordelige prijs! 

Door gebruik te maken van een glazen douchedeur lijkt uw badkamer een stuk groter. Daarnaast laat het natuurlijk meer licht door en sluiten ze een ruimte af zonder een opgesloten gevoel te geven. Een glazen douchedeur is erg sfeervol en luxueus. Onze douchedeuren worden in veilig gehard glas geleverd. Daarnaast word er rekening gehouden met het door u gekozen beslag zodat de sparingen op de juiste plek zitten.

Uw glazen douchedeur laten plaatsen

U kunt uw glazen douchedeur ook laten inmeten of plaatsen door een ervaren monteur. Zo krijgt u gegarandeerd het beste resultaat.

Een glazen douchedeur laten inmeten
Door uw glazen douchedeur te laten inmeten bent u er zeker van dat de maatvoering klopt. Daarnaast geeft de monteur enkele handige tips. Na het inmeten word het glas voor u besteld.

Een glazen douchedeur laten monteren
Laat u uw douchedeur liever monteren door onze monteurs? Dat kan! Onze monteur zal uw glazen douchedeur vakkundig monteren op een dag die u uit komt.

Gehard glazen douchedeur; wat is gehard glas?

Gehard glas is een glassoort dat door een chemische of thermische behandeling sterker wordt gemaakt waardoor het niet snel zal breken. Het glas wordt door verhitting (600 graden) vijf tot zeven keer sterker gemaakt. Wanneer het glas wel breekt zal het in kleine brokjes vallen die minder scherp zijn dan ongehard glas. Hierdoor neemt de kans op verwonding enorm af. Wanneer ongehard glas breekt zal het in grotere en scherpe stukken glas vallen. Gehard glas is dus een stuk veiliger dan standaard/ongehard glas.

Glazen douchedeur zelf inmeten en op maat bestellen

Dankzij het hoogwaardige hang- en sluitwerk en de diverse glassoorten zijn de variatiemogelijkheden talrijk. Elke maat is mogelijk. Wij vragen u nauwkeurig de maten van glas op te meten zodat uw douchedeur precies voldoet aan uw wens. Voor het bepalen van de juiste maat gaat u naar de inmeet en montagehandleidingpagina.

Beschikbare soorten douchedeur glas

Om een glazen douchedeur te kiezen die precies past bij uw wensen zijn er veel verschillende soorten. Glazen douchedeuren zijn verkrijgbaar in de volgende glassoorten:

 • Blank glas
 • Duraclear met anti kalkcoating
 • Diamant extra helder glas
 • Satijn-Melkglas blank (gematteerd glas)
 • Satijn-Melkglas
 • Ophiwite extra blank
 • Chinchilla glas
 • Master Carre glas
 • Master Point glas
 • Crepi glas blank
 • Gekleurd glas: blauw, brons, grijs of groen

Het meest toegepaste glassoort bij een glazen douchedeur is blank glas of satijn melkglas. Kenmerkend voor blank glas is de maximale transparantie. Het geeft een modern effect aan uw schuifdeur. Satijn melkglas wordt ook wel matglas genoemd. Dit glas beperkt het doorzicht en wordt vaak gekozen wanneer privacy belangrijk is.

Luxe douchedeur glasbeslag van professionele kwaliteit

Glasdiscount.nl heeft een aantal standaard sets beslag van professionele kwaliteit. Deze scharniersets zijn verkrijgbaar in de uitvoering glans-chroom of RVS-look. We hebben voor u de meest gangbare sets op een rij gezet.

Let op: alle douchescharnieren zijn van A kwaliteit en allemaal instelbaar. Vele collega sites hanteren duurdere prijzen voor scharnieren die niet instelbaar zijn. Onze scharnieren zijn wel instelbaar op het nulpunt en kunnen enkele graden versteld worden.

Let wel op bij de keuze van het scharnier, of deze de breedte van de deur wel aan kan. Vaak kan een extra scharnier bijplaatsen uw probleem verhelpen.

Indien u ander type beslag wenst, dan kunt u kijken bij de douchedeur scharnieren.

Levering glazen douchedeuren op maat

Glasdiscount levert alleen maar kaderloze douchedeuren van gehard veiligheids glas. Onze glasdeuren hebben geen aanslag of rubber nodig. In bepaalde gevallen kan het nodig zijn dat u een volledig dichte douchedeur nodig heeft. U kunt dan een keus maken uit onze afdichtingsprofielen

Wij leveren dit product in Nederland (m.u.v. de waddeneilanden) en in België in de provincies Oost Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg. De levertijd van op maat gemaakte glazen doucehdeuren van gehard glas bedraagt door de extra bewerkingen welke nodig zijn ca. 15 á 20 werkdagen.

Minimaal te berekenen oppervlakte voor een douche deur is een halve m2.

Advies nodig voor een glazen douchedeur?

Wanneer u advies nodig heeft, speciale wensen of andere vragen kunt u contact opnemen met Glasdiscount via het telefoonnummer: 055- 843 42 02 /055-843 27 81 of stuur een e-mail naar: info@glasdiscount.nl.

Meer informatie
SKU 26
Icon label Grootte Downloads
pdf Folder figuurglas deel 2 985.3 KB Downloads
pdf Folder figuurglas deel 1 924 KB Downloads
xlsx Excel calculatie voor Douchedeuren 82.6 KB Downloads
pdf tabel veiligheidsglas NEN 3569 92.9 KB Downloads
pdf Modeltoeslag gehard glas 877.6 KB Downloads