• Vanaf € 1500,- gratis verzenden
  • Al ruim 20 jaar een begrip
  • Snelle levering
  • Bezorging door heel Nederland
Aanmelden

Kunststof rabatdelen

Kunststof rabatdelen worden steeds populairder. Waar vroeger vaak voor hout als materiaal gekozen werd moet hout momenteel steeds vaker plaatsmaken voor kunststof. De kunststof rabatdelen van Bouwdiscount zijn van goede kwaliteit en tegen een lage prijs.

Wat zijn kunststof rabatdelen?

Een rabatdeel is oorspronkelijk een plank die aan de onderkant een groef en aan de bovenkant een geschulpte rand heeft die ook wel messing wordt genoemd. De groef aan de bovenkant past naadloos in de geschulpte rand aan de onderkant van de plank. Hierdoor kunnen de rabatdelen perfect in elkaar worden geschoven waardoor je een prachtig egaal geheel krijgt. Wij van Bouwdiscount leveren Rabatdelen van kunststof. Hiermee krijg je een mooi uitziende gevel gecombineerd met de voordelen van kunststof.

Waar gebruik je kunststof rabatdelen voor?

De kunststof rabatdelen van Bouwdiscount worden gebruikt voor verschillende soorten toepassingen. Kunststof rabatdelen worden over het algemeen gebruikt voor bekleding van je gevel, tuinhuis, stacaravan of chalet.

In welke kleuren kunnen kunststof rabatdelen worden geleverd?

Bouwdiscount beschikt over een breed assortiment kunststof rabatdelen. Het voordeel van het materiaal kunststof is dat mede hierdoor de rabatdelen in vele kleuren geleverd kan worden. Zo beschikt Bouwdiscount over meer dan 30 verschillende kleuren en tinten. Echter hangen de kleurmogelijkheden wel af van het type rabatdeel en het merk. Naast dat wij over zoveel kleurmogelijkheden beschikken, beschikken we ook nog eens over verschillende structuren. Zo beschikken wij over gladde rabatdelen, rabatdelen met renolit folie en rabatdelen met houtstructuur. Door deze vele toepassingen bieden wij voor ieder bouwwerk de gewenste rabatdelen in de juiste kleur.

Waarom worden onze kunststof rabatdelen geleverd met RENOLIT-folie?

De folie die Renolit ontwikkelt heeft passen wij toe op al onze rabatdelen. Renolitfolie wordt aangebracht als toplaag op de rabatdelen. Dit heeft als voordeel dat het een Uv-bestendige en vuilafstotende folie is. Hierdoor zijn de rabatdelen onderhoudsarm, verkleuren niet door weersinvloeden, beschadigingen zijn eenvoudig te repareren en het hoeft nooit geschilderd te worden.

Wat is de prijs voor kunststof rabatdelen?

De prijs van onze kunststof rabatdelen kunnen erg uiteenlopen. Zo variëren de prijzen van een gevelpaneel van ongeveer €30,- tot wel €105,-. De redenen dat deze prijzen zo verschillen hangen af van de kleur, het merk en het formaat. Daarnaast beschikken wij bij Bouwdiscount ook over verbindingsstukken, startprofielen, buitenhoeken en montageprofielen die vanzelfsprekend stukken goedkoper zijn dan de gevelpanelen zelf. Echter staat Bouwdiscount juist bekend om de lage prijzen die het bedrijf hanteert.

Hoe maak je de rabatdelen schoon?

Het grote voordeel van kunststof rabatdelen is dat het eenvoudig is in onderhoud. Het materiaal is onderhoudsarm, maar het is toch van belang dat het goed onderhouden wordt. Dit moet voor het behoudt van de kwaliteit, maar zorgt ook voor een mooiere uitstraling van de gevel. Het is mogelijk om de gevelbekleding te laten reinigen door een reinigingsbedrijf, maar je kunt dit ook prima zelf doen.

De kunststof rabatdelen zijn goed schoon te maken met een doekje en een sopje van bijvoorbeeld allesreiniger of groene zeep. We raden agressieve of chemische schoonmaakmiddelen af, omdat deze verkleuring van het boeideel tot gevolg kunnen hebben.

Het kan voorkomen dat er groene aanslag op de kunststof gevelpanelen komt. Verwijder dit niet met schuurmiddelen. Dit kan zorgen voor krassen op het materiaal. Dit is ook goed met een sopje en een zachte doek te verwijderen. Hierbij is het handig als u het sopje of de allesreiniger even laat inwerken.

De kunststof rabatdelen zijn ook goed te reinigen met een hogedrukspuit. Hierbij is het wel van belang dat er gelet wordt op de afstand tussen de gevel en het mondstuk van de hogedrukspuit.

Kan ik mijn kunststof rabatdelen laten plaatsen?

Rabatdelen zijn heel eenvoudig zelf te monteren. Door het handige kliksysteem is het eenvoudig om de losse panelen in elkaar te schuiven. De kunststof panelen zullen naadloos op elkaar aansluiten.

Het is ook mogelijk om door een ander bedrijf de kunststof rabatdelen te laten plaatsen voor professioneel vakmanschap. Wij van Bouwdiscount verlenen deze dienst helaas niet, maar het is altijd mogelijk om een bedrijf in te huren die de boeidelen voor u kan plaatsen.

Hebben de kunststof rabatdelen een houtnerf?

Zoals wij ook onder het kopje “kleuren” hebben beschreven beschikt Bouwdiscount over een zeer ruim assortiment kunststof rabatdelen. Zo hebben wij ook rabatdelen met een houtstructuur. Deze vindt u bij ons in een aparte categorie die hier speciaal op gericht is klik hier.

Advies of vragen of kunststof rabatdelen

Bouwdiscount beschikt over de juiste kennis en jaren aan ervaring. Mocht u vragen hebben over een van onze producten of bent u opzoek naar advies op maat, neem dan contact op met onze verkoopafdeling.