• Vanaf € 1500,- gratis verzenden
  • Al ruim 20 jaar een begrip
  • Snelle levering
  • Bezorging door heel Nederland
Aanmelden

Kunststof profielen

Wat zijn kunststof profielen?

Kunststof profielen zijn profielen in veel verschillende vormen en maten gemaakt van kunststof. De profielen worden vaak toegepast bij het plaatsen van scheidingswanden, afwerking van constructies, dakranden en je ziet ze vaak rondom ramen en deuren dienend als kozijn. Kunststof profielen worden ook vaak gebruikt voor de gevelbekleding.

Wat zijn de voordelen van kunststof profielen?

Kunststof profielen zijn duurzaam. Dit komt omdat kunststof profielen een goede weerstand tegen oxidatie bieden. Het is belangrijk dat de materialen van bouwproducten lang hun sterkte behouden ook al hebben ze jarenlang te maken met weer en wind. Bij Kunststof profielen is het zo dat exemplaren van 50 jaar oud nog net zo sterk zijn als gloednieuwe producten. Door deze duurzaamheid en betrouwbaarheid zijn onze kunststof profielen een absolute aanrader voor uw bouwproject.

Daarnaast heeft kunststof als voordeel dat het in meerdere kleuren beschikbaar is. Zo zijn veel van onze kunststof profielen beschikbaar in de kleuren Wit, Crème, Zwart en nog vele andere mogelijkheden afhankelijk van het type profiel.

Ook is het zo dat kunststof recyclebaar is. Dit is goed voor de duurzaamheid, een onderdeel dat momenteel steeds belangrijker wordt.

Onze kunststof profielen zijn echter niet alleen praktisch, maar ook mooi voor het oog. Door de strakke kunststof afwerking geeft dit uw bouwconstructie een luxe uitstraling. Ook blijft kunststof veel langer mooi dan bijvoorbeeld houten profielen.

Welke soorten kunststof profielen zijn er?

Wij van Bouwdiscount beschikken over een zeer breed assortiment als het gaat om profielen. Voor iedere toepassing hebben wij kunststof profielen in verschillende vormen en kleuren. Zo plaats je bijvoorbeeld hoekprofielen voor de juiste hoekbescherming. Zie hierboven al onze verschillende soorten kunststof profielen voor uw specifieke bouwconstructie

Welke kleuren kunststof profielen bieden wij aan?

De kleurkeuze voor de kunststof profielen hangt af van het profieltype. De meeste voorkomende kleuren zijn zwart, wit en crème. Daarnaast zijn sommige profielen in meer dan 25 verschillende kleuren te bestellen. Selecteer het door u gewenste profiel en vind hier alle mogelijke kleurtoepassingen voor dit profiel.

Kan ik een voorzetraam in een kunststof profiel plaatsen?

Het is goed mogelijk om een voorzetraam in een kunststof profiel te plaatsen. Het is echter wel van essentieel belang dat u rekening houdt met de breedte van het profiel, de afstand tussen uw raam en het voorzetraam en de totale dikte van de ramen, zodat u zeker weet dat deze in het kunststof profiel passen.

Advies of vragen of kunststof profielen

Hebt u vragen over onze kunststof profielen of andere vragen? Neem dan contact op met onze verkoopafdeling. Onze medewerkers helpen u graag verder en kunnen u voorzien van advies op maat.