Toepassingen voor beloopbaar glas

Beloopbaar glas


Tegenwoordig is het gebruik van beloopbaar glas steeds populairder. Beloopbaar glas, ook wel bekend als vloerglas of glazen vloerpanelen, zorgt voor natuurlijk licht in de ruimte. In het blog brengen we de meest gebruikte toepassingen van beloopbaar glas toe.

Verschillende toepassingen van beloopbaar glas


Beloopbaar glas wordt vaak gebruikt als architecturaal element in moderne gebouwen, zowel binnen als buiten. Het kan worden toegepast als loopbruggen, trappen, balkons, en terrassen, waar het zorgt voor een transparante en lichte uitstraling. Beloopbaar glas bij Glasdiscount is in de volgende diktes te bestellen: 25 mm, 31 mm, 35 mm, 41 mm of 49 mm. Beloopbaar glas kan zo samengesteld worden dat alleen de bovenste glasplaat gehard is, maar ook zodanig dat alle glasplaten gehard zijn.

Beloopbaar glas voor binnen


Binnenshuis wordt beloopbaar glas vaak gebruikt om licht door te laten en ruimtes visueel te vergroten. Het kan bijvoorbeeld worden toegepast in gangen, overloopruimtes, en zelfs als onderdeel van het interieurontwerp van badkamers.
In commerciële ruimtes, zoals winkels, boetieks, en showrooms, kan beloopbaar glas worden gebruikt als een stijlvolle en moderne manier om producten te presenteren. Het biedt een uniek displayoppervlak dat de aandacht trekt en de producten laat opvallen.
In musea en tentoonstellingsruimtes wordt Beloopbaar glas ook vaak gebruikt om bezoekers een unieke ervaring te bieden. Het kan bijvoorbeeld worden toegepast boven archeologische opgravingen of onder kunstwerken om ze vanuit verschillende hoeken te bekijken.

Beloopbaar glas voor buiten


Voor beloopbaar glas dat buiten gebruikt wordt, is het gebruikelijk om antislipfolie op de bovenkant van het beloopbare glas aan te brengen. Het antislip folie kan rond of vierkante vormen hebben en de anti-slip dopjes kunnen in verschillende groottes worden aangebracht. Ronde anti-slip dopjes hebben een diameter tussen de 2,5 mm en 10 mm. De vierkante anti-slip dopjes zijn minimaal 8 x 8 mm en maximaal 15 x 15 mm.